Posts

Geweldige tocht met zonsondergang

Genoten van een prachtige tocht met een uitstekende kapitein en gids. De gids heeft zelfs prachtige gedichten voorgedragen. Veel geleerd over de omgeving en het gevoel ver van de Randstad te zijn. Puur natuur en wat een heerlijke rust. Nooit geweten dat de polder zo mooi is. Voor herhaling vatbaar!!!! Heren hartstikke bedankt voor de fijne avond.

Bedankt voor de mooie avondtocht

Vrijdagavond 21 augustus met Coen en Gerard mee geweest over de mooie plassen. Een heerlijk zomeravond met mooie verhalen en gedichten van Gerard, en de stuurman Coen die je wel een bootje kan laten besturen, geen brug te smal of hij vaart hem er onderdoor. Veel mooie plekken waar je nog echt de stilte in de natuur kon ervaren. Het was een leerzame en mooie tocht over het water. Mannen bedankt voor deze gezellige en leerzame avond.

verjaardag

Wij hadden een fantastische rondvaart op mijn 65te verjaardag met 12 vrienden en familieleden. Alles coronaproof en op 1.5 meter. Er waren mooie verhalen, uitzichten en veel gezelligheid! De gastvrijheid van de schipper en de gids maakten de boottocht tot een feest.

Een exclusieve Prinsjesdagvaart

Met de Meervaarder naar Prinsjesdag! Een feestje!! Aan boord leuke sfeer, gezellige bemanning en prima catering. We werden verwend met koffie/thee en oranje gebak. Mooie verhalen verteld door de gidsen over Prinsjesdag en over het landschap waar we langs kwamen. Via de sluis van Leidschendam naar Den Haag. Daar was gelegenheid om de "Glazen Koets" van de koning en/of de balkonscène bij paleis Noordeinde te bekijken. Terug op de boot stonden er drankjes, hartige hapjes en haring klaar. In Leidschendam kwamen er warme snacks aan boord en als afsluiting een oranjebittertje. Deze allereerste Prinsjesdagvaart was een succes! Een topdag! Bedankt An & Gon

Een heerlijke Prinsjesdagvaart

Hoewel we al 48 jaar in Nederland wonen waren mijn vriendin en ik op Prinsjesdag nog nooit naar de rijtoer van de Koning gaan kijken. En omdat zich nu de mogelijkheid voordeed om dit te combineren met een vaart met de Meervaarder naar Den Haag, besloten we mee te gaan. Daar hebben we geen spijt van gehad. Wat een leuke tocht was het, waarbij we onderweg uitleg kregen over het ontstaan en de geschiedenis van de Staten Generaal en Prinsjesdag. Maar ook werden we gewezen over allerlei dingen die we onderweg op en langs het water tegenkwamen. Onderweg werden we verwend met koffie en thee met een oranje tompouce en allerlei andere lekkernijen. Tasih Gall

Poldervaart

Wij hebben de poldervaart gedaan. Buiten verwachting erg leuk geweest. Veel gehoord. Veel geleerd van de schipper en wat een goede stuurvrouw! Zeker een aanrader !

Impressie Prinsjesdagvaart

foto 1 Prinsjesdagvaart 2019 1 foto 2 Prinsjesdagvaart 2019 2 foto 3 Prinsjesdagvaart 2019 3

40 jarig huwelijk op de Meervaarder

Zaterdag 31 Augustus vierde wij ons 40 jarig huwelijk met onze kinderen en kleinkinderen. Het weer was ons zeer goed gezind dus konden wij heerlijk genieten van de vaart, ook hebben wij veel opgestoken van de vele mooie verhalen van de gids over de omgeving die je vanuit de auto nooit zou zien. Je waande je heel ergens anders. Ook de kinderen hebben genoten van de vriendelijkheid en begeleiding van hun eigen stuurkunsten als " hulp kapitein " bij de echte schipper van de Meervaarder. Het was voor ons een dag om nooit te vergeten, en zeker een aanrader voor ieder die dit nog nooit heeft ervaren. Dank aan de Meervaarder en personeel. Vr.Gr. Fons en Els

Met kleinkinderen Meerpoldervaart

Met onze kleinkinderen een leuke boottocht van 2 uur gemaakt van Boerderij 't Geertje naar de Vlietlanden. Het was leerzaam, ontspannen en de kinderen vonden het prachtig, ze mochten zelfs aan het roer staan. Een aanrader en het weer was ook perfect, een leuke trip en de kinderen kregen ook een diploma. Een leuke stuurman en een goede verteller maakte het tot een prima en leerzame pleziervaart !!

toppie vaartocht

Donderdag 18 juli een vaartocht gemaakt, we waren maar met 4 vrouwen, toch uitgevaren, het was een schitterende tocht met uitstekende uitleg over wat we onderweg zagen. Bedankt schipper en gids. Toppie, ga zo door, bedankt namens de vriendinnengroep.

Teamuitje DSO MO11-2

Vandaag een leuk teamuitje gehad met DSO MO11-2. Schipper Rob en gidsen Kees en Hans hebben een fantastische middag geregeld voor ons team. Was super, bedankt!!    

vriendinnenfeest Joke

Op 17 mei vierde ik met mijn vriendinnen mijn 70e verjaardag. Wat een verrassing dat ik van de schipper een mooi boeket bloemen kreeg. De schipper Coen en de gids Cees waren fantastisch. Cees vertelde allerlei leuke verhalen en Coen wees ook af en toe op een mooie vogel. Toen de boot werd stilgelegd, ervoeren wij de absolute stilte. Wat is de omgeving van Zoetermeer toch prachtig. Leuk dat we dat vanaf het water konden zien. Voor herhaling vatbaar. We houden de thematochten in de gaten. Nogmaals veel dank. Joke Lastdrager Een foto zal ik binnenkort sturen.

Prachtige tocht op moederdag

Meevaren met de meervaarder is altijd gezellig en leuk. Ook leerzaam trouwens, elke keer hoor ik weer wat nieuws. Wat is ons land toch mooi, zo varend door de polder. Hoewel het wat koud was, was het een leuke dag. En tegen de kou waren er dekentjes. De gids en de schipper waren heel erg lief en vertelde mooie verhalen. Ik ga deze tocht zeker herhalen als het iets warmer is.

Op de Meervaarder 2e paasdag 2019

Heel onverwacht hebben mijn man en ik bij boerderij het geertje de rondvaart ervaren. Het was echt heel erg leuk en de reisleider Kees heeft zijn keel drooggepraat met allerlei informatie die heel erg nuttig was. Ik zal zeker nog een keertje meegaan met de Meervaarder, misschien al op 4 mei a.s. Heel erg interessant wat Kees allemaal heeft verteld. Petje af voor de mannen van de Meervaarder.

Poldervaart op een prachtige nazomerse dag

Gisteren hebben we voor het eerst meegevaren met de Meervaarder. Samen met een groep vrienden gingen we aan boord. Het was fantastisch weer. De kundige en leuke uitleg van de gids droeg bij aan het plezier. We hebben genoten van het uitzicht dat je over de polders hebt. Zo leuk dat jullie kinderen ook laten schipperen, met kapiteinspet op en een schippersdiploma aan het eind. Dank aan de schipper en de gids!

Tocht door het polders achter Zoetermeer.

Gisteren, 13 oktober, een prachtige rondvaart gemaakt door het Groene Hart met de “Meervaarder”. Een tocht van 2 uur met o.a. een gids die een mooi verhaal had over wat we tegen kwamen in dit prachtige gebied. Zelf heb ik als schipper van de fluisterboot in Zutphen ook gezellig zitten praten met de schipper.

Gezellige avondvaart met Het ZigZagZoldertje

Dinsdagavond 14 augustus. Met licht weg, met donker terug. Gezelligheid, informatie over de omgeving en lekkere hapjes. Dat waren de ingrediënten voor 30 cursisten van Naailescentrum Het ZigZagZoldertje en gastvrouwen Carla en Miranda die in de vakantieperiode toch weer even bij elkaar wilden zijn. Grote verrassing: Theo en Lydia van Leeuwen van boerderij De Vierhuizen stonden ons om 22.15 uur, in het donker langs de kade, op te wachten om hun heerlijke biologische Wilde Weide kaas te laten  proeven. Een heerlijke traktatie. Dank ook aan schipper Tiemen!

Vrijdag 3 augustus

Het is een echte aanrader. Leuke route waar veel over Zoetermeer wordt verteld onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een top avond. Dank jullie wel 👍

De moeite waard

Vorige zomer deze tocht gemaakt. Erg leuk!! Zeker als oud bewoonster van Zoetermeer was er veel nostalgie. Maar ook veel mooie natuur, groene weilanden en brede wateren. Van Harte Aanbevolen!

Rondvaart 3 augustus 2018

Fantastische omgeving, prima vaart, uitstekende verzorging, fijne uitleg door de gids en super mooi weer maakt deze rondvaart echt super. Ondanks dat het lijkt mis te gaan, toch met een droog pak aan wal gekomen.

[get_posts number='3' excerpt="200"] // Load three most recent posts
top
[get_post id='55' excerpt="200"] // Get custom post by ID
top
[get_posts_category category='1' excerpt="200"] // Get posts by category
top