Prinsjesdagvaart, een exclusieve vaart naar 'hofstad' Den Haag

Prinsjesdagvaart op de 3e dinsdag van september 2019.

Op 17 september 2019 organiseert Stichting Rondvaart Zoetermeer een exclusieve dagvaart naar Den Haag ter gelegenheid van Prinsjesdag. 

Op Prinsjesdag wordt in Den Haag door de koning de Staten Generaal geopend. Hieraan voorafgaand is er de rijtoer vanaf het Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal aan het Binnenhof en na afloop van de opening van de Staten Generaal, wederom een rijtoer door het centrum van Den Haag terug naar het Paleis Noordeinde. Aldaar vindt dan de traditionele balkonscène plaats.

Het programma: 

08.30 uur: Vertrek met de Meervaarder vanaf boerderij ’t Geertje. Onderweg vertellen gidsen over het landschap en alle bijzonderheden en geschiedenis rond Prinsjesdag, de Staten Generaal en de Troonreden. Tijdens de vaart schenken we koffie met wat lekkers.

10.00 uur: Een korte stop bij de sluis van Leidschendam voor een tweede kopje koffie en persoonlijke verzorging.

11.30 uur: Aankomst in Den Haag bij de steiger van de Ooievaart op de Bierkade. Hiervandaan is er gelegenheid om de stad in te gaan en de stoet van de koning en de balkonscéne bij paleis Noordeinde te bekijken.

15.00 uur: Terugvaart naar Zoetermeer met een hapje en drankje met een wederom een korte stop bij de sluis in Leidschendam en vervolgens een warme snack aan boord.

18.00 uur: Aankomst bij boerderij ’t Geertje.                                                                      

 

Kaarten voor de Prinsjesdagvaart kosten €30,- per persoon en is incl. koffie en hapjes. Kijk voor reserveren en meer informatie hier.