You are here Home Themavaart Unieke themavaarten met De Meervaarder
Item image

Contact

Aanlegplaats:
Boerderij ’t Geertje
Geerweg 7, Zoeterwoude
info@rondvaartzoetermeer.nl


THEMAVAARTEN 2018
 

GEUZENVAARTEN op zaterdag 22 SEPTEMBER

Geuzendag 2017

Ontmoet Geuzen en Spanjaarden tijdens het Geuzenfestival van Boerderij ’t Geertje en Rondvaart Zoetermeer 22 september.
Het Leidens Ontzet op 3 oktober 1574 voorafgegaan door de Slag bij Soetermeer op 17 september 1574 zo’n 400 jaar geleden zijn belangrijke gebeurtenissen geweest.
Rondvaart Zoetermeer in samenwerking met Boerderij ’t Geertje laat hierom voor jong en oud op zaterdag 22 september de geschiedenis tot leven komen.

 Een vluchteling heeft een boodschap voor de Geuzen van de burgemeester van Leiden. Hij vraagt om hulp, vooral voedselhulp. Wat besluit de dienstdoende Oppergeus te doen met deze boodschap? Gekostumeerd zullen gidsen en schippers van Rondvaart Zoetermeer speciale Geuzenvaarten verzorgen voor kinderen. Hierbij varen de ouders mee en worden zij samen met de kinderen uitgenodigd het verhaal mee te spelen als scheepsmaatjes van de Watergeuzen. Het gaat om een kijk- en ontdekspel. De Watergeuzen kijken uit naar de Spanjaarden verstopt in het riet én… zal de geheime voedselmissie slagen? Niet te spannend of te eng maar ondernemend met een goed einde.  

Let op: kaartjes voor de eerste Geuzenvaart(11.30 uur) zijn online te boeken. Kosten: volwassenen 5,00 euro, kinderen 3,00 euro, peuters gratis. Voor de overige vaarten kunt u op de dag zelf kaartjes op de kade kopen en aanmonsteren op de boot! Dus alleen kaartverkoop bij de boot, vanaf 10.30 uur, contant of nog beter per pin-betaling.                                                                                                                          

From: € 3,00 Boek hier uw kaartje

SINTERKLAASVAARTEN op zaterdag 24 NOVEMBER

Dansende Pieten Sinterklaasfeest 2016

Sinterklaas bezoekt ’t Geertje met de Meervaarder.

Voor de 5e keer op rij bezoekt Sinterklaas met zijn Pieten ’t Geertje op de Meervaarder. Trek warme kleren aan en kom gezellig langs!
’t Geertje organiseert het gehele weekend allerlei leuke activiteiten zoals: Schoorsteen glijden, Daklopen en De Pietenbaan.
Ook is er een leuke kleurplaat op de website van ’t Geertje te vinden. Bezoek dus ook even de website van ’t Geertje www.hetgeertje.nl. Stichting Rondvaart Zoetermeer organiseert deze middag drie korte vaarten om met sinterklaas en zijn zwarte pieten een avontuur te beleven.  Boekt u de kaartjes via de website dan bent u verzekerd van een plaatsje. Op de dag zelf zullen er ook nog een aantal kaartjes beschikbaar zijn maar dan geldt wie het eerst komt heeft de meeste kansen. Een kaartje kost 5,00 euro per persoon. 

From: € 5,00 Boek hier uw kaartje

  • WP_20160827_11_51_23_Pro Kees Lodewijkx - Afgelopen zaterdag 27 augustus 2016 mooie Poldertocht gemaakt in de ochtend door het typisch Hollandse landschap in de regio Zoetermeer. Veel mooie verhalen en nieuwe informatie ontvangen van de gids. Zeker voor herhaling vatbaar. Ook leuk voor groepen in combinatie met bezoek boerderij ’t Geertje. Nogmaals veel dank aan de gids en de schipper.

Uw reservering

Uw gegevens
(*) verplicht
Aanleiding voor groepsvaart
Catering


Uw aanvraag is succesvol verzonden. Wij nemen contact met u op voor de bevestiging
Vul al uw verplichte gegevens in