Blog Archives

Vaar mee met de Poldervaart

Met de Poldervaart geniet je van een twee uur durende vaart door het westen van het Groene Hart. Op vier meter boven het maaiveld zie je het polderlandschap van Zoeterwoude en Stompwijk zoals je dat nog nooit gezien hebt. Varend onder de A4 snelweg door gaan de rustige en weidse polders over in het recreatiegebied van Zuid-Holland. Bij mooi weer is Vlietland perfect voor een frisse duik!

Elke vaart wordt verzorgd door een schipper en gids die allerlei wetenswaardigheden vertellen over dit specifieke gebied van Zuid-Holland.

De poldervaart is geschikt voor alle leeftijden en uitstekend te combineren met een fietstocht. Vanaf boerderij ’t Geertje stap je zo met de fiets aan boord. Bij Waterfront Vlietland stap je af en kan je per fiets verder.

We varen vanaf de aanlegkade over de Noord-Aa, langs de Weipoort over de Ommedijksche Wetering, de Nieuwe Vaart, de Meerbrug en onder de snelweg door naar de ‘Riviera van de Randstad’: het recreatiegebied Vlietland.

 • Monique Molenaar - Een schitterende dag voor een tocht met de Meervaart. Helaas zijn we gestrand bij de Vlietlanden, waar we door de reddingsbrigade naar de steiger zijn gesleept. Daar stond een verkoelend drankje klaar en vrij snel kwamen er taxi’s en -busjes om Alle veertig passagiers veilig terug te brengen naar het Geertje! Perfect georganiseerd door de […]

Vaar mee met de Spelevaart - Deze zijn voorlopig nog niet te boeken in 2020 i.v.m. de corona maatregelen

Deze zijn voorlopig nog niet te boeken in 2020 i.v.m. de corona maatregelen
Met het hele gezin in één uur onthaasten. Dat kan! Vaar gezellig mee met de Spelevaart op woensdag. Op deze woensdagmiddagen is er ook de mogelijkheid om je verjaardag te vieren en dus mee te varen met de Spelevaart. Er zijn reddingsvestjes aanwezig. Deze korte rondvaart gaat vanaf boerderij ’t Geertje, over de Noord Aa, de Ommedijksche Wetering, een stukje Nieuwe Vaart richting Stompwijk en op de terugweg langs de Weipoort.

TIP !!! Op deze vaarten kan ook een verjaardag worden gevierd met een groepje. Als dit bij boeking wordt gemeld zal de gids daar speciale aandacht aan besteden.

Lekker genieten van rust en natuur op het water in de polder met jonge kinderen en/of kleinkinderen. Bijzondere verhalen voor jong en oud over de Geuzen en Leidens ontzet, de noodlanding van een B24 bommenwerper in de Geerpolder in februari 1945 en andere interessante wetenswaardigheden. De gids vertelt het u. Onderweg zijn er ook kleurboekjes en kleurtjes voor de kinderen aan boord.

Voor de Spelevaart kunt u maximaal 15 kaartjes (volwassenen en kinderen samen) tegelijk boeken. Heeft u een grotere groep, verstuur dan een aanvraag voor de groepsvaart. Kinderen tot 13 jaar moeten altijd begeleid worden door een volwassene en per vaart is er ruimte voor maximaal 5 personen met een rolstoel.
Het Familie-ticket is goed voor 2 volwassenen + 2 kinderen.

Prijzen en data naseizoen 2020 (1 september tot 1 oktober). Afvaarten elke woensdag om 14.00 uur. Duur 1 uur.
Volwassene € 6,- p/p
Kind tot 13 jaar € 4,- p/p
Familie-ticket € 17,-

Prijzen en data hoogseizoen 2020 (1 juli t/m 1 september). Afvaarten elke woensdag om 13.30 uur en om 15.00 uur. Duur 1 uur.
Volwassene € 8,00 p/p
Kind  tot 13 jaar 5,00 p/p
Familie-ticket € 21,-

 • Esther Scott

  I am visiting from the states (NYC) area with my 4 year-old and 7 year-old daughters. We really enjoyed taking this boat tour. The guides were most friendly and knowledgeable, and went out of their way to make my girls feel special and engaged in the tour. There were different interactive activities for kids to keep them interested, including an animal-spotting game, and a coloring book. The girls were even invited to drive the boat, which made them feel very important. Being a non-Dutch speaker, the guides were able to translate everything for my daughters and myself. As for the scenery along the way, it is idyllic, Dutch landscape. The long stretches of green grass, the cows, and sheep, and the quaint houses, all make for a lovely sight.

Groepsvaarten met De Meervaarder

Bedrijfsuitje? Verjaardagsfeestje? Of een andere gelegenheid? Denk dan eens aan een rondvaart met de Meervaarder. De groepsvaarten zijn mogelijk tot een groep van maximaal 40 personen.

De boot kan hiervoor worden gehuurd. Speciaal voor groepsvaarten varen we op alle dagen van de week. Wilt u een thema verbinden aan uw vaart, dan kan dat. We leveren maatwerk en vrijwel alles is mogelijk. Zo denken we ook graag mee voor een uniek bedrijfsfeest waarbij we de samenwerking aangaan met partners in de directe omgeving. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel op maat.

Hieronder kunt u het aanvraagformulier invullen.

  Uw naam *
  Uw adres *
  Uw postcode *
  Uw plaats *
  Uw telefoonnummer *
  Uw e-mailadres *
  Datum vaart *
  Duur vaart *
  Tijd afvaart *

  Aantal volwassenen *
  Aantal kinderen
  Aantal fietsen en/of rolstoelen
  Reden van de groepsvaart *
  Hoe heeft u ons gevonden?

  Mooi weer-garantie Mooi-weergarantie voor € 25,-
  Voor € 25,- kunt u een mooi weer-garantie afsluiten. Deze is geldig tot 24 uur voor afvaart, met uitzondering van eventueel bestelde catering. Deze garantie houdt in dat u bij slecht weer een nieuwe datum voor uw groepsvaart kunt inplannen. Vink aan indien u deze wilt afsluiten.


  Een groepsvaart geeft u de mogelijkheid om de boot exclusief te reserveren, zonder overige passagiers. De prijs van een groepsvaart is € 275,- exclusief mooi-weergarantie (bij te boeken voor € 25,-).


  * verplicht veld
  • Zorgboerderij Swaenensteyn

   Goedemiddag! Wij hebben vanochtend met kinderen en jongeren van de zorgboerderij een Rondvaart gemaakt. Het was superleuk en ook interessant om wat meer over de Zoetermeerse polder te leren. De kapitein en gids waren heel enthousiast en deden gezellig mee. Er was ook ruimte om met elkaar te zingen en te lachen. Kortom, een echte aanrader!!! Heel hartelijk bedankt!
   Groetjes van ons allemaal!