Dinsdag 3 mei 2022 : Het verslag van de herdenkingsvaart

Link hier voor de sfeervideo

Tijdens de herdenkingsvaart vertelde Laurens de Groot het verhaal van de B24 Liberator, de Jolly Duck, die na een missie boven Nordheim in Duitsand, werd geraakt door de FLAK waardoor een van de motoren in brand vloog. Aangezien ook een tweede motor kapot ging werd besloten een noodlanding in de Geerpolder te maken.

Laurens wist hiermee de passagiers te boeien en bracht zijn verhaal ook op bijzonder indringende manier. Beide groepen passagiers zijn tussen de vaarten meegelopen naar de boerderij van Jan Groenwegen, alwaar door Jan het verhaal verteld werd van de gebeurtenissen na de crash van het vliegtuig. Onder andere het in brand schieten ervan en de mensen die daarbij om het leven kwamen.

Door Marlies en Joke werd namens de Rondvaart Zoetermeer een bloemstuk bij het monument gelegd met een tweetal linten met daarop “Dit mag nooit worden vergeten” en “Rondvaart Zoetermeer”. Ten slotte danken wij alle betrokkenen voor haar en zijn medewerking op deze gedenkvaardige dag, om dit verhaal wederom onder de aandacht te brengen van geïnteresseerden van deze vaart van Rondvaart Zoetermeer.