Poldervaart 29 juli 2017

Eindelijk was het dan zover. Nadat de rondvaart eerst vanwege slechte weer was uitgesteld gingen wij, “meisjes van Arisan KL71” en aanhang, op 29 juli 2017 met de Poldervaart van de Rondvaart Zoetermeer mee.
Wat een leuke middag hebben we beleefd. Nadat we waren ingescheept en Coen (de Schipper) en Cees (de Gids) ons op de “gevaren” hadden gewezen, begon de rondvaart door het mooie Groene Hart van Zuid Holland.
Cees vertelde ons onderweg van alles over wat we zagen en wat er in het verleden allemaal was gebeurd in dit gebied, dat ligt ingeklemd tussen de grote steden Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Wat hebben wij genoten van, en geleerd over, dit mooie stukje Zuid Holland. Nadat we via de de boezem van de Geerpolder naar Stompwijk en de Nieuwe Vaart waren gevaren richting het Vlietland, gingen we vervolgens via de Vliet weer de weg terug naar ’t Geertje en was de ruim twee uur durende tocht weer afgelopen voordat we het wisten. Het buitje regen aan het einde van de vaart maakte het plezier er niet minder om. Wat een leuke een leerzame middag hebben we gehad. Bedankt Coen en Cees, we komen graag nog een keertje terug